Професори београдског Правног факултета у Ваљеву

Почетак » Професори београдског Правног факултета у Ваљеву » Вести » Професори београдског Правног факултета у Ваљеву

Професоре Правног факултета Универзитета у Београду, који су боравили у петак у Ваљеву, где су први пут ван аула Факултета, одржали Општи семинар, у Градској кући примили су представници града Ваљева. Заменик градоначелника Станко Терзић и председник Скупштине града Горан Лучић, уз присуство правника запослених у Градској управи, разговарали су са уваженим гостима о стању струке у држави и локалним самоуправама.

Након пријема у Градској кући, представници Правног факултета су у хотелу „Гранд“ одржали Општи семинар. Предавање о теми „Привреда и правна одговорност“, одржао је декан Правног факултета, проф. др Мирко Васиљевић. Издавачки центар Правног факултета и најновија издања, представио је управник Центра, проф. др Драган Митровић. О књизи „Коментари закона о парничном поступку“, проф. др Боривоја Познића, надахнуто је говорио продекан Правног факултета, Ваљевац, проф. др Марко Ђурђевић. Победничком беседом, представио се и дипломац овог Факултета, Филип Бојић, победник Такмичења у беседништву, које је одржано на Светог Саву 2009. године.

Општи семинар се на овом Факултету одржава као дискусиона трибина, сваког уторка и први пут је одржан ван зграде београдског Правног факултета, управо у Ваљеву, у хотелу „Гранд“, уз присуство великог броја овдашњих правника. Замисао општег семинара је да наставници и сарадници Факултета, као и стручњаци из земље и иностранства, износе своја научна сазнања, промовишу нова објављена дела и размењују мишљења о значајним темама.

У Ваљеву је овај семинар одржан у сарадњи са Вишим судом, Основним судом, Привредним судом, Прекршајним судом, Адвокатском комором и Високом пословном школом из овог града.

Професори Правног факултета Универзитета у Београду, обишли су и Ваљевску гимназију и Пољопривредну школу.

 

Leave a Comment