Проглашена изборна листа Демократске странке

Почетак » Проглашена изборна листа Демократске странке » Вести » Проглашена изборна листа Демократске странке
Градска изборна комисија на данас одржаној седници прогласила је изборну листу Демократске странке под називом „Демократска странка-Борис Тадић“ за изборе за одборнике Скупштине града Ваљева који су заказани за 6. мај 2012. године. Изборна листа Демократске странке је проглашена под редним бројем један и то ће јој бити и место на збирној изборној листи. Истовремено са проглашењем изборне листе, Градска изборна комисија донела је Решење којим је утврђено да су испуњени услови да подносилац изборне листе-Демократска странка, добије представника у проширеном саставу Градске изборне комисије и у проширеном саставу бирачких одбора.
 
Демократска странка је предложила свих 51 одборника који се бирају у Скупштину града Ваљева, доставила је потребан број потписа грађана који подржавају изборну листу и сву законом прописану документацију.
 
Иначе, на предходне две седнице, донет је пословник Градске изборне комисије, утврђени су обрасци за спровођење избора и усвојено је упутство које се односи на начин финансирања изборне кампање. Осим тога усвојен је и начин комуникације (достављање материјала и позива за седнице) са члановима Градске изборне комисије и политичким странкама. Градска изборна комисија донела је закључак да ће се комуникација обављати електронском поштом, а због кратких рокова прописаних законом, седнице се могу заказивати и телефоном.
 
Градска изборна комисија након сваке седнице прослеђиваће саопштење за јавност.

Leave a Comment