Проглашена ванредна ситуација у целој земљи

Почетак » Проглашена ванредна ситуација у целој земљи » Вести » Проглашена ванредна ситуација у целој земљи
Штаб за ванредне ситуације града Ваљева на данашњој седници донео је одлуку да од сутра до петка  неће радити три вртића: у Брђанима, на Петом пуку и у Новом насељу. Сви остали објекти Предшколске установе „Милица Ножица“ ће радити уобичајеним режимом укључујући и Продужени боравак у Првој основној школи где је организовано дежурство учитеља и просветних радника.
 
Магистрални и регионални путеви на подручју Града, улице и локални путеви се даноноћно чисте и проходни су за саобраћај. Градски саобраћај функционише без застоја уз поштовање реда вожње, док су поједине приградске линије и даље скраћене. Снабдевање водом, електричном и топлотном енергијом је уредно.
 
Штаб је на данашњој седници донео одлуку да се понуди помоћ  суседним општинама: Осечини, Мионици и Љигу у људству и механизацији.
 
Комунална полиција и инспекција појачаће надзор и контролу поштовања градске Одлуке о уклањању снега и леда испред објеката, а Штаб је данас још једном апеловао на грађане да се активно укључе у чишћење снега и леда у свом непосредном окружењу. Радницима ЈКП „Видрак“ од данас се придружило и 40 припадника Војске Србије као и десет штићеника Казнено-поправног завода у Ваљеву. Они ће заједно са дежурним службама овог јавно комуналног предузећа уклањати снег и лед са јавних градских површина као што је простор испред Болнице, Храма, пијаце. Све надлежне градске службе и државни органи предузимају све неопходне мере из својих надлежности како би се ублажиле последице елементарне непогоде изазване обилним снежним падавинама и екстремно ниским температурама.
 
Штаб је на данашњој седници образовао неколико оперативних тимова  састављених од експерата из различитих области као што су тим за евакуацију, за медицинску помоћ, за путеве, саобраћај, метеорологију итд. Стручни тимови ће бити задужени да свако из своје надлежности предложи Штабу потребне мере ради ублажавања последица елементарне непогоде која је задесила Ваљево и Србију.
 
Организовано је континуирано дежурство у оперативном центру, а с обзиром на то да су до среде најављене обилне снежне падавине а након тога и екстремно ниске температуре, Штаб је у сталном заседању.  

Leave a Comment