Проглашена ванредна ситуација у Горићу, Рађевом селу и Веселиновића насељу

Почетак » Проглашена ванредна ситуација у Горићу, Рађевом селу и Веселиновића насељу » Вести » Проглашена ванредна ситуација у Горићу, Рађевом селу и Веселиновића насељу

 

Штаб за заштиту од елементарних непогода прогласио је ванредну ситуацију у насељу Горић, делу Рађевог села и Веселиновића насељу. У Горићу је више од 20-так кућа поплављено, док је у непосредној опасности стотинак домаћинстава. На јутрошњем заседању Штаба одлучено је да се евакуише угрожено становништво у наведеним насељима. У помоћ у евакуацији укључиће се команда гарнизона, полиција, ватрогасно спасилачке екипе и сви материјални и људски ресурси.
Екипе Градске дирекције ангажоване су на чишћењу канала на путу М4 од стоваришта “Суботић“ до Иверка, а механизација Предузећа за путеве уклања препреке и предузима активности на одвођењу површинских вода. Мостови у кругу Крушика и код Попекса стварају тзв.чепове и доста утичу на ниво Љубостиње, па су предузети кораци на решавању проблема у овом делу тока.
 
Према информација којима располаже Штаб, Љубостиња прети да се излије код Студента и ОШ “Нада Пурић“,река Колубара се излила код железничке станице,пресечени су путни правци у Љигу, ризично је и у Осечини где се џаковима праве ограде на Јадру.
 
Према подацима Хидрометеоролошке станице у Ваљеву од 16.јуна до данас пало је укупно 130 л кише по метру квадратном. Престанак падавина очекује се у раним поподневним сатима.
 
Због сложене ситуације Штаб ће заседати током целог дана.
 

 

Leave a Comment