Програм обуке о европским интеграцијама

Почетак » Програм обуке о европским интеграцијама » Вести » Програм обуке о европским интеграцијама

Програм специјализоване обуке и праксе у области европских интеграција за државне службенике запослене у јавној управи и локалној самоуправи, одржава се од 8. до 28. маја на Европском колеџу у Брижу и Европском институту за јавну администрацију у Мастрихту, као и професионална пракса у институцијама Европске Уније.
 
У овом програму обуке су селекцију прошли и учествоваће Светлана Марковић, шеф Одсека за информисање и протокол, Предраг Мартиновић, шеф Одсека за информатику и комуникације у Градској управи Ваљево, док ће Драган Станковић из Одсека за локални економски развој , у оквиру програма професионалне праксе, боравити у Бриселу.  
 
Пројекат  спроводе конзорцијум који чине Британски савет, Европски колеџ у Брижу и Европски институт за јавну управу у Мастрихту, а главни партнер пројекта је Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије.
 
Програм обуке је део пројекта „Европске интеграције-програм стипендирања“, који финансира Европска Унија. Програмом је предвиђено професионални тренинг и пракса у Европској унији за више од 200 државних службеника и запослених у јавној и локалној самоуправи у Републици Србији, у области европских интеграција. За време трајања курса, пројекат покрива све трошкове програма обуке током боравка кандидата.
 
Подсетимо, Тијана Тодоровић, начелница Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове, у оквиру истог пројекта је боравила на Европском колеџу у Брижу, током марта месеца.
Сви кандидати за учешће у овом програму, прошли су неколико фаза тестирања о познавању историје, институција, уговора и функционисања Европске уније, познавање процеса придруживања Србије ЕУ, писања стручних текстова из области којима се баве, као и интервјуа са представницима Канцеларије за европске интеграције.

Leave a Comment