Програм за Дан града- петак

Почетак » Програм за Дан града- петак » Вести » Програм за Дан града- петак
Програм поводом обележавања Дана града- 20. марта, данас се наставља одбојкашким утакмицама Купа Србије, које се играју од 18.00 часова у Омни центру. Кошракашки турнир „Лука Станчић“ почиње данас утакмицама од 15.00 часова, док ће турнир свечано бити отворен у Хали спортова у 19.00 часова.
 
Распоред утакмица:
15.00 Партизан-Босна
17.00 Војводина-Металац
19.00 Цедевита-Унион Олимпија
21.00 Аликанте-Сплит
 
Филм о Радивоју Кораћу „Жућко“ биће приказан вечерас од 21.00 час у Центру за културу. Пројекцији филма ће присуствовати и глумци и остатак екипе. Улаз је бесплатан.
Синоћ је у Центру за културу одржано финале квиза ученика основних школа. Победник је О.Ш. „Здравко Јовановић“ из Поћуте. Другопласирана је О.Ш „Стеван Филиповић“ из  Диваца, трећепласирана је О.Ш. „Нада Пурић“, а четвртопласирана О.Ш. „Сестре Илић“.
Потом су у препуном Холу Центра за културу, у сјајној атмосфери и уз велики број деце и родитеља, додељене награде за победнике литерарног и ликовног конкурса „Слике мога града“. На литерарном конкурсу за најмлађе ученике од 1. до 4. разреда  награђена је Ленка Живановић, ученица 4. разреда О.Ш. „Андра Савчић“, а похваљена Теодора Марковић, 4. разред О.Ш. „Сестре Илић“.
 
У категорији ученика од 5. до 8. разреда награђен је Никола Сенчић, 8. разред О.Ш. „Нада Пурић“, а похваљен Младен Марковић, ученик 5. разреда исте школе.
 
Међу средњошколцима, најбољи рад је написала Радмила Сандић, 1. година Ваљевске гимназије, а похваљена је Анка Цвејић, такође из Гимназије.
 
Жири је доделио и награду Александру Грујичићу, ванредном ученику Техничке школе и штићенику Казнено-поправног завода у Ваљеву.
 
Награде је доделио жири, у саставу Снежана Адамовић, књижевница и професорка Економске школе, Бранка Јовић, библиотекарка и Бранко Лукић, драматург.
 
Радове ученика пристиглих на ликовни конкрус са темом „Слике мога града“, оцењивао је жири у саставу Тамара Пантић, академски сликар и председник жирија, Мирјана Војић, директорка Интернационалног уметничког студија “Радован Трнавац Мића” и Бранко Матић, наставник, О.Ш. “Сестре Илић”.
 
Победници ликовног конкурса су:
•           Смиљана Милошевић – 8.разред О.Ш. ,,Десанка Максимовић’’
•           Сара Дамњановић – 7. разред О.Ш. ,,Сестре Илић’’
•           Филип Довечер, 6 година – Креативна радионица ,,Пинокио’’
•           Дуња Љубичић, 6 година -  Обданиште ,,Пчелица’’
•           Алаксандар Кошчица, 6 година – Креативна радионица ,,Пинокио’’
 
Спонзори квизова су Телеком Србија, Саобраћајно предузеће „Ласта“ и Службени гласник.
 

Leave a Comment