Програм за Дан града

Почетак » Програм за Дан града » Вести » Програм за Дан града
Дан града Ваљева биће обележен програмима од 15-20. марта. Актери програма углавном су млади Ваљевци, са изузетком дуго очекиване изложбе Слободана Јевтића Пулике.
У оквиру акције “ Дани отворених врата Народног музеја Ваљево“, ученици из Драчића, Голе Главе и Попучака од понедељка до среде, по један аутобус из једне школе, организовано и бесплатно ће обићи поставке најбољег музеја у Србији. Превоз је, као и прошле године, донирала “Ласта Ваљево“, тако да ова лепа акција постаје традиционална.
 
У четвртак у 12 сати ће у Дечјем одељењу Матичне библиотеке ученици трећег разреда ОШ “Владика Николаја Велимировић“ приказати шта су створили у радионици “Мој град“ под окриљем Градске библиотеке. Већ у 13 сати њихове старије колеге, чланови ђачких парламената средњих школа, састаће се у великој сали Скупштине Града, како би у сусрет празнику града разговарали о оснивању Градског ђачког парламента и Визији Ваљева. Дан се завршава књижевном вечери младог Дејана Стојиљковића, аутора романа “Константиново раскршће“, овенчаног наградом “Милош Црњански“ и сврстаног у ужи избор за НИН-ову награду. Разговор са Нишлијом који је откриће наше књижевне сцене почиње у 20 сати у Ваљевској гимназији, а водиће га Жељко Обреновић.
 
Свечана академија поводом Празника Града одржаће се у петак од 13 сати у Центру за културу. Учествоваће хор “Абрашевић“, глумица Катарина Вићентијевић, гудачки квинтет “Инфинити“, студент соло певања Марко Томић, полазници глумачке радионице Ангелине Лукић и други. Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић уручиће годишње награде најуспешнијим Ваљевцима у различитим областима, а биће проглашени и најбољи ликовни и литерарни радови на конкурсу за основце. Исте вечери у 19 сати, у галерији Народног музеја, биће отворена изложба “Уметност номада“ мр Зорана Таировића, академског сликара из Новог Сада. На отварању ће говорити и драмске уметнице Светлана Бојковић и Весна Чипчић.
 
У суботу у 12 сати у Ваљевској гимназији биће отворена изложба слика Слободана Јевтића Пулике под називом “Алфабет звезда“ – 55 година трагања за сликом. Планирано је да око 100 слика Ваљевца који деценијама са успехом ствара у Француској буде постављено у холовима древног здања, што ће пратити и богато опремљен каталог. Шаролик и динамичан програм којим ће млади Ваљевци поздравити долазак пролећа очекује нас исте вечери од 19 сати у малој сали Центра за културу, у којем ће учествовати школе глуме Центра за културу (ментор Игор Илић), Катарине Вићентијевић и Ангелине Лукић, популарне композиције извешће оркестар средњошколаца Музичке школе, а представиће се и полазници Ликовне школе Центра за културу (ментор Катарина Маринковић).
 

Leave a Comment