Пројекат „На терен изађи, себе пронађи“

Почетак » Пројекат „На терен изађи, себе пронађи“ » Актуелно » Пројекат „На терен изађи, себе пронађи“

Пројекат „На терен изађи, себе пронађи“ одржава се већ четири године на подручју Београда као заменски час за физичко васпитање. У оквиру пројекта ове године Београду су придодата још три града, Трстеник, Крушевац и Ваљево објављено је на данашњој конференцији за новинаре, која је одржана у Свечаној сали Ваљевске гиманзије.

Ива Медић, ПР пројекта изјавила је да је идеја пројекта да се ђаци усмере на спорт и здрав начин живота.

„Велико нам је задовољство што смо данас у Ваљеву и што је град Ваљево део овог пројекта. Већ данас крећемо са показним вежбама и тренинзима у школама, то су заменски часови за физичко васпитање у трајању од 45 минута. Показни тренинзи подразумевају три различите спортске активности за дечаке и девојчице, узрасно прилагођене,“ рекла је Ива Медић.

Помоћник министра- руководилац Сектора за спорт Дарко Удовичић испред  Министарства омладине и спорта подржао је пројекат.

„Користим ову прилику да се захвалим локалној самоуправи на подршци коју даје оваквој акцији коју Министарство омладине и спорта подржава и промовише. Сигурни смо да ћемо овом и сличним акцијама у будућности постати нови шампиони и радуујемо се будућим акцијама овог типа. Такође се захваљујем и тиму фирме „Расина енергогас“ из Крушевца, који се залаже за сам пројекат и на напорима који улажу последњих пар година да промовишу спорт. Акценат Министарства омладине и спорта је на школском спорту и јако смо захвални што  овакве и сличне  акције  постоје у Србији,“ рекао је Удовичић.

У име градоначелника града Ваљева др Слободана Гвозденовића обратио се његов помоћник Никола Радојичић.

„Хвала вам што сте изабрали град Ваљево за један овакав пројекат за наше најмлађе суграђане, јер сам град Ваљево познат је као расадник врхунских спортиста, који нас представљају у целом свету,“ изјавио је Радојичић.

У име Спортског савеза Ваљево и свих спортиста града присуствовао је Радомир Симић секретар Спортског савеза Ваљево:

„Пројекат подразумева увођење деце у спорт, нарочито деце млађих разреда у основним школама. У сарадњи са Ивом Медић обезбедили смо одређен број тренера који имају велико искуство у раду са децом. Спортови у оквиру пројекта су одбојка, кошарка и рукомет. Све ваљевске школе, градске и приградске укључене су у пројекат.“