Проширење зоне паркирања

Почетак » Проширење зоне паркирања » Вести » Проширење зоне паркирања
Од сутра почиње наплата паркирања на нових 319 места у граду која су прешла из зелене у плаву зону. Паркирање ће се, по цени од 23 динара на сат, наплаћивати у Хајдук Вељковој улици од Пантићеве до Владике Николаја, у Синђелићевој од Пантићеве до Владике Николаја, у Поп Лукиној од Пантићеве до Владике Николаја, у Карађорђевој улици од Хајдук Вељкове до Нушићеве, у Пантићевој улици од Хајдук Вељкове до Нушићеве улице, као и у Синђелићевом блоку, између Хајдук Вељкове и Синђелићеве улице. Паркирање ће се наплаћивати у Мишарској од Пантићеве до Железничке улице, у Чика Љубиној улици код Гранд хотела, у Кнез Михаиловој од Улице Милована Глишића до моста на Градцу и у Улици Мајора Илића код парка Јадар.
 
Од сутра скупља тарифа паркирања важиће у Улици Владе Даниловића од Пантићеве до Карађорђеве и у Чика Љубиној улици од Улице Вука Караџића до пешачке зоне, које су из плаве прешле у црвену зону. Новина је и то да је време задржавања у црвеној зони са два продужено на три сата.
 
Након проширења плаве зоне, у граду има 1828 паркинг места чије се коришћење наплаћује, од тога је 99 места у црвеној зони. Станари у деловима града где је уведена наплата паркирања, имају право на станарску или повлашћену месечну карту која кошта 300 динара. Потребно је да дођу у ЈКП „Видрак“ са личном картом и саобраћајном дозволом, како би добили месечну карту. У радове на проширењу плаве и црвене зоне уложено је 800.000 динара.
 
Фотографија: Ђорђе Ђоковић
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment