Протокол између Града и Болнице

Почетак » Протокол између Града и Болнице » Вести » Протокол између Града и Болнице
Уговор о испоруци топлотне енергије између Града и Опште болнице у Ваљеву је потписан, након скоро годину дана од када је урађен магистрални топловод, донацијом Чешке Републике од 600.000 евра и средствима града Ваљева и ЈКП „Топлана Ваљево“.
 
Услови испоруке и цена су у складу са закључцима који су донети на седници Градског већа. Болница задржава право да процењује економску исплативост и у складу са тим, пробни рад је дефинисан на два месеца.
 
Потписивањем протокола између Града и Опште болнице, Град је прихватио да гарантује поштовање одредби уговора који је ЈКП „Топлана Ваљево“ потписало са Болницом. Као оснивач „Топлане“, Град Ваљево се протоколом обавезао да посредује у случају да дође до несугласица.
 
Овим је решен један од озбиљнијих проблема и сметњи на које је указивала Амбасада Чешке, чиме је потврђено да је донација исправно употребљена.
 
Једна од важнијих користи не само за Болницу и „Топлану“, већ за цео град је у еколошком смислу, а то је да је угашена болничка котларница, која је била велики загађивач ваздуха у граду. 
 

Leave a Comment