Пруга Ваљево-Лозница неће бити истиснута из руског кредита

Почетак » Пруга Ваљево-Лозница неће бити истиснута из руског кредита » Вести » Пруга Ваљево-Лозница неће бити истиснута из руског кредита
Министарство саобраћаја не мења првобитни програм реализације руског кредита у коме  је планирана изградња пруге Ваљево-Лозница, речено је између осталог  на јучершањем састанку у Министарству саобраћаја. На састанку су о овој, али и о другим темама разговарали министар Милутин Мркоњић  и његови сарадници са амбасадором Русије Александром Чепурином и економским саветником Васовим.
 
Министар саобраћаја Милутин Мркоњић обавестио је руског амбасадора да  Влада Србије и ово Mинистарство у свему остају у договореном програму руског кредита и да неће бити накнадног преусмеравања  на деоницу Коридора 10, пругу од Старе Пазове до Новог Сада.
 
Министар Мркоњић је обавестио амбасадора Чепурина да ће ускоро делегација Владе Србије, на челу са премијером Ивицом Дачићем, посетити Москву и да ће разговарати са директором Руских државних железница Владимиром Јакуњином. Тада ће се дефинитивно договорити програм руског кредита, у коме ће се налазити средства планирана за изградњу пруге Ваљево-Лозница и да ће то бити крајњи став Министарства саобраћаја.

Leave a Comment