ПРВА ТРИБИНА ИПА СЕКЦИЈЕ СРБИЈА НА ТЕМУ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ УСКОРО У ВАЉЕВУ

Почетак » ПРВА ТРИБИНА ИПА СЕКЦИЈЕ СРБИЈА НА ТЕМУ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ УСКОРО У ВАЉЕВУ » Актуелно » ПРВА ТРИБИНА ИПА СЕКЦИЈЕ СРБИЈА НА ТЕМУ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ УСКОРО У ВАЉЕВУ
20170720_15315820170720_15320120170720_15324320170720_153246

Председник  Интернационалне полицијске асоцијације (ИПА) секције Србија проф. др Небојша Пантелић је 20. јула 2017. године посетио Градску управу Ваљева.

У разговору са помоћником градоначелника Ваљева Мирославом Пимићем и представницима ваљевске Полицијске управе Слађаном Симић и Михаилом Павловићем, Пантелић је предложио да се у Ваљеву, граду који је оснивач ИПА секције Србија, одржи трибина на тему насиља у породици. Одржавању прве активности на ову тему српске секције ИПА  у Ваљеву, допринела је чињеница да у нашем граду постоје стручњаци који се баве овом темом и који ће бити предавачи на овој трибини.

Челни човек ИПА Србије је овом приликом похвалио залагање помоћника градоначелника Ваљева господина Пимића на овогодишњој посети делегације из Ваљева Сегедину, седишту ИПА жупаније Чонград,  да се потпише Споразум о сарадњи између мађарске ИПА жупаније Чонград и српске ИПА регије Ваљево у циљу додатног унапређења дугогодишње успешне сарадње мађарске и српске полиције, а самим тим и стабилности у региону.

Планирана трибина треба да оствари неколико од циљева ИПА организације које свеобухватно чине : подстицање социјално-хуманитарних активности, побољшање односа између полиције и јавног мњења, подстицање културно-спортске сарадње полицајаца земаља чланица и  подстицање размене професионалног искуства.

ИПА, чији је оснивач Енглез Arthur Troop, постоји од 1950. године и главна је и највећа полицијска организација на свету како по броју чланова којих има преко  400.000 у преко 60 земаља света, тако и по свом утицају. Ово међународно полицијско удружење једина је међународна струковна организација полицајаца, како активних, тако и пензионисаних, без обзира на функцију, ранг, регију, пол, националност, расу и отворена је за полицајце свих држава, за једноставне и неограничене односе између полицајаца и за успостављање могућности међусобне измене струковних искустава. ИПА је политички и пословно потпуно независна и невезана ни за једну другу организацију или удружење, регистрована на темељу својих циљева при Савету Европе и Уједињених нација са саветодавним статусом као међународна организација.

У марту 2006. године формирана је Интернационална полицијска асоцијација секција Србија и Црна Гора, а ИПА секција Србија је од септембра 2007. године пуноправна чланица Интернационалне полицијске асоцијације.