Први кораци у партнерству са Беочином

Почетак » Први кораци у партнерству са Беочином » Вести » Први кораци у партнерству са Беочином
Слободан Павловић, директор ЈКП „Видрак“ из Ваљева и Предраг Мартиновић из Градске управе града Ваљева у периоду од 12. до 15.децембра 2010. године били су гости Општинске управе Беочин и ЈКП „Беочин“. Током тродневне експертске мисије Беочину двојица стручњака за управљање отпадом имали су прилику да се упознају са постојећим стањем управљања чврстим отпадом на територији општине Беочин. Циљ ове прве, од шест планираних експертских мисија партнера из Ваљева, је било стицање комплетног увида у функционисање постојећег система управљања отпадом, како би партнери могли да припреме програм обуке и саветовања за запослене у ЈКП Беочин током даље реализације пројекта.
 
Програм прве експертске мисије је обухватао: радне састанке партнера из Ваљева са Еxchange 3 пројектним тимом, руководством и службеницима ЈКП Беочин, анализу упитника о постојећем стању управљања отпадом који су партнери из Ваљева раније упутили ЈКП Беочин, обилазак локалне депоније Танцош, посете основним школама „Јован Поповић“ у Сусеку и „ Јован Грчић Миленко“ у Беочину. Десеторо службеника из Општинске управе и ЈКП Беочин је сво време активно учествовало у активностима које су реализоване током ове експертске мисије.
 
Град Ваљево је да подсетимо 2005-2006. године реализовао сличан пројекат кроз програм Exchange 1, који је такође финансирала Европска унија, тако да ће њихова досадашња искуства и знања бити од великог значаја за Беочинце током даље имплементације пројекта. Партнери из Ваљева су истакли да из Беочина носе само позитивне утиске, а да је то заиста тако, најбоље говори чињеница да су већ почели да се припремају да узврате гостопримство Беочину и то током прве студијске посте Ваљеву која ће бити реализована у јануару 2011. године.
 
Експертска мисија партнера из Ваљева је реализована захваљујући финансијској помоћи Европске уније, која је кроз програм Exchange 3 подржала пројекат „Унапређење заштите животне средине кроз ефикасније управљање чврстим отпадом“ који Општина Беочин реализује у партнерству са Градом Ваљевом и НВО Центар за равномерни регионални развој-ЦенТриР из Београда.

Leave a Comment