Први радни састанак Међуопштинског економског партнерства

Почетак » Први радни састанак Међуопштинског економског партнерства » Вести » Први радни састанак Међуопштинског економског партнерства

 

Први радни састанак Међуопштинског економског партнерства представника градова Ваљева, Шапца и општина Уб и Владимирци одржан је јуче у Ваљеву.
 
Међуопштинско економско партнерство је иницијатива горе поменутих градова и општина, а односи се на промоцију и унапређење инвестиционих потенцијала – представљене су пројектне идеје.
 
У партнерским локалним самоуправама привредну активност остварује око 9000 привредних субјеката, а значајан привредни потенцијал представљају и расположиве индустријске зоне. Свака од партнерских локалних самоуправа појединачно, у оквиру својих капацитета, ради на сопственој промоцији у циљу веће искоришћености инвестиционих потенцијала, изградње привредно-производних објеката и стварања нових радних места.
 
Сврха овог пројекта „Унапређење и промоција инвестиционих потенцијала“ има задатак да на смислен начин позитивно утиче на развој предузетништва и предузетничке климе, на обликовање предузетничке свести, на привредан раст, а тиме и на укупан економски и социјални развој средине у којој се налази.
 
Имајући у виду улогу индустријских зона у структурним променама и реално могуће, привредном расту гравитирајућих градова и општина, овај пројекат ће унапредити пословну инфраструктуру за развој привреде курсирањем кључних праваца, концепције развоја на тој дестинацији, узимајући у обзир глобалне промене у тражњи нових инвестиција и SDI.
 
 

 

Leave a Comment