Пуна подршка наставку радова на новој школи

Почетак » Пуна подршка наставку радова на новој школи » Вести » Пуна подршка наставку радова на новој школи
 
 
 
Представници Министарства просвете и Министарства за Национални инвестициони план, предвођени помоћником министра просвете Зораном Трнинићем, разгововарали су са представницима града о завршетку изградње школе ’’Милован Глишић’’. Након посете градилишту нове школе и обиласка садашњег објекта ове образовне установе, представници два министарства дали су пуну подршку наставку радова.
Заменик градоначелника Станко Терзић истакао је да је школа ’’Милован Глишић’’ изграђена 1961.године и да је била планирана за 600 ученика,а да сада наставу похађа 850 деце. Због недостатка простора нема кабинетске наставе, а часови се одржавају и у међусмени. Представници министарстава уверили су се у тешке услове у којима се одвија настава у старој школи.
Са делегацијом ова два министарства у посети је,први пут ван Београда, био и Бруно Силвестрини, вођа тима у оквиру пројекта Подршке инфраструктурним пројектима у земљама западног Балкана, у намери да се на лицу места увери докле се стигло са радовима на изградњи нове школе и у каквим се условима одвија настава у старој школској згради.
Оба министарства подржавају наставак радова и борду директора Европске инвестиционе банке предложиће финансирање преосталих радова до коначног завршетка Основне школе ’’Милован Глишић’’. Иако је приоритетно опредељење ове институције да се финансирају нови пројекти чија реализација тек започиње, делегација која је посетила Ваљево сагледала је све околности и јединствена је у ставу да се финансијски подржи наставак изградње нове школе.
 

Leave a Comment