Рачунари за Полицијску управу

Почетак » Рачунари за Полицијску управу » Вести » Рачунари за Полицијску управу
Град Ваљево је из средстава градског буџета прикупљених од наплате казни приликом саобраћајних прекршаја, набавио за Полицијску управу девет рачунара, девет TFT монитора, шест мултифункционалних уређаја (са копир апаратом, скенером) и другу пратећу рачунарску опрему, чија је укупна вредност  536.000 динара. План коришћења ових средстава предложио је Градском већу Савет за безбедност града Ваљева. „Сходно одлукама рачунари и рачунарска опрема намењени су опремању саобраћајне полиције. Иначе, у овој години на располагању смо имали 15 милиона динара, од тога три милиона су пренета неутрошених средстава из предходне године. Закључно са данашњим уручењем рачунара практично смо расподелили сва средства, а циљ је да модернизацијом саобраћајне полиције допринесемо унапређењу безбедности у Граду“, рекао је овом приликом Радивоје Милутиновић, помоћник градоначелника и оценио да у следећој години очекује да ће ова средства бити у што мањем износу, јер ће то бити најбољи показатељ да се број саобраћајних прекршаја смањио и да су возачи постали савеснији.
 
„Ово је још један доказ да је сарадња између Градске и Полицијске управе на високом нивоу. Рачунари које смо добили и које ћемо користити у свакодневном раду само могу да допринесу безбедности у нашем граду“, рекао је овом приликом Предраг Ђајић, начелник Полицијске управе Ваљево оценивши да улагање у рехабилитацију улица у граду, модернизација саобраћајница, изградња кружног тока, постављање заштитних ограда, доприносе већој безбедности у саобраћају и сигурности грађана.
 
Уз рачунаре и другу пратећу опрему, припадници саобраћајне полиције у овој години опремљени су и са новим дигиталним фото-апаратима и батеријским лампама. Осим тога, реализовали су и низ других акција које доприносе унапређењу безбедности, као што су едукативне радионице, трибине и представе за најмлађе учеснике у саобраћају-ученике основних школа. Том приликом посебна пажња посвећена је ђацима првацима из сеоских и приградских школа, који су добили флуоресцентне прслуке које могу користити на путу од школе до куће.   
 

Leave a Comment