Радионице за младе пољопривреднике

Почетак » Радионице за младе пољопривреднике » Вести » Радионице за младе пољопривреднике
Млади пољопривредни произвођачи имаће прилику да употпуне знање из воћарства и сточарства на едукативним радионицама које од сутра ( 5. марта), реализује Дирекција за пољопривреду и робне резерве у сарадњи са Пољопривредном школом и Заводом за пољопривреду.
 
Почетак прве радионице је у 10.00 часова у Пољопривредној школи (четвртак, 5. март). Тема је „Формирање облика круне и резидба воћака“ са практичним примерима у воћњаку Пољопривредне школе. Пројектом су предвиђене обуке произвођача чија је основна делатност воћарство и сточарство. Предвиђено је да групе имају око 30 полазника и да се радионице реализују три пута месечно и то у периоду када нису интензивни радови у пољу.
 
Циљеви пројекта су да се кроз практичну примену савременог приступа планирања унапређења воћарске и сточарске производње у газдинству, уз што ефикаснију примену одговарајућих материјала, у реалним условима постигну што бољи резултати.
 
На отварању сутрашње прве радионице говориће Александар Јовановић, члан Градског већа задужен за пољопривреду, Предраг Ерић, в.д.директора Дирекције за пољопривреду и робне резерве и стручни сарадници Завода за пољопривреду Драгољуб Драгојловић и Јован Милинковић.

Leave a Comment