Радна група о проблемима „Градца“

Почетак » Радна група о проблемима „Градца“ » Вести » Радна група о проблемима „Градца“

Радна група града Ваљева, која је недавно формирана за помоћ Фабрици вијака „Градац”, заседала је у четвртак и информисала представнике ове фабрике да ће од надлежних државних органа затражити да испитају наводе представника Синдиката о злоупотебама и евентуалним противзаконитим радњама пословодства и власника фабрике.
 
Заменик градоначелника Станко Терзић је контактирао са директорком Центра за контролу приватизације при Агенцији за приватизацију Јулијаном Вучковић, која је обавестила да ускоро истиче рок од 30 дана, који је овај центар дао власнику “Градца” . Центар захтева одговор на примедбе Синдиката око располагања имовином, што може бити разлог за поништење приватизације.
 
Народни посланик Скупштине Србије Ђорђе Милићевић, на седници Парламента која је одржана у среду, приватизацију ове фабрике је навео као пример неуспеле приватизације, тако да је са проблемима ове фабрике упознао највише представнике Владе Србије.
 
На мартовској седници Скупштине града усвојен је предлог да Градско веће заједно са синдикатом фабрике и акционарима формира Радну групу која ће на основу захтева о раскиду приватизације са већинским власником, успоставити непосредни контакт са Агенцијом за приватизацију која ће на основу свих чињеница донети одлуку о начину решавања проблема са већинским власником. Запослени у Фабрици вијака Градац у среду су одржали једночасовни штрајк упозорења, а генерални штрајк најавили су за наредни понедаљак, уколико до тада не буду испињени њихови захтеви.

Незадовољни радници траже исплату зарада, повезивање радног стажа, уплаћивање здравственог осигурања и да се преиспита приватизација фабрике због, како тврде, сталног погоршања пословних резултата.

Leave a Comment