Радници „Нове Србијанке“ на разговору код градоначелника

Почетак » Радници „Нове Србијанке“ на разговору код градоначелника » Вести » Радници „Нове Србијанке“ на разговору код градоначелника
Штрајкачки одбор „Нове Србијанке“ и представници синдиката на челу са Зораном Савићем данас су разговарали са градоначелником Ваљева Зораном Јаковљевићем о разлозима штрајка у овој фирми и информисали га о догађајима у фабрици, коју је пре две године купила бугарска компанија „Медија свјат“.
На данашњем састанку је договорено да градоначелник буде медијатор у преговорима две стране. У току дана је контактирано  руководство „Нове Србијанке“ и позвано на разговор како би се што пре превазишао проблем у овој фабрици.
Према речима радника „Нове Србијанке“, разлози су за нову обуставу рада су непоштовање договора између руководства и Штрајкачког одбора у вези исплаћивања зарада и доприноса и непоштовање договора склопљеног пре Нове Године.
„Са директорком Пореске управе сам заказао сасатанк да видимо како ту стоје ствари и какве су могућности репрограма дугова, да проверимо тврдње радника да од априла нису уплаћивани доприноси. Радници су ме обавестили да би они одмах наставили са радом, уколико би се потписао споразум са руководством да ће бити испуњени ови захтеви“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић, након разговора са радницима „Нове Србијанке“.

Leave a Comment