Радно време малопродајних објеката

Почетак » Радно време малопродајних објеката » Актуелно » Радно време малопродајних објеката

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж упутио је допис Министарству државне управе и локалне самоуправе – министру Бранку Ружићу у коме се наводи да у складу са новом одлукама Владе Републике Србије, поводом ситуације изазване корона вирусом, хитно обавесте јединице локалне самоуправе да не доносе одлуке и препоруке  које се тичу малопродајних објеката, а које су у супротности са одлукама и препорукама надлежних републичких органа и кризних штабова које је основала Влада Републике Србије.

С тим у вези рад малопродајних објеката треба организовати по следећем принципу:

Ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања може се вршити по следећем принципу:

– Понедељак – четвртак од 07.00 до 17.00 часова

– Петак: за грађане старије од 65 година од 04.00 до 07.00, а за остале грађане од 08.00 до 17.00 часова

– Рад логистичких центара и снадбевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може, у складу с горе наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима. Ова препорука ступа на снагу одмах.

Такође, молимо вас да јединицама локалне самоуправе издате инструкције да број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на десет квадратних метара уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача.

Контак особа за додатна питања по овој теми је Жарко Малиновић, секретар Удружења за трговину Привредне коморе Србије. Телефон 011 41 49 478;  епошта: [email protected]

Dopis za MDULS-2