Радно време од 27. априла до 3. маја

Почетак » Радно време од 27. априла до 3. маја » Актуелно » Радно време од 27. априла до 3. маја

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж упутио је допис Министарству државне управе и локалне самоуправе – министру Бранку Ружићу у коме се наводи да у складу са новом одлуком и наредбом Владе Републике Србије, поводом ситуације изазване корона вирусом, хитно обавесте јединице локалне самоуправе да не доносе одлуке и препоруке  које се тичу малопродајних објеката, а које су у супротности са одлукама и препорукама надлежних републичких органа и кризних штабова које је основала Влада Републике Србије.

С тим у вези рад малопродајних објеката треба организовати по следећем принципу:

Ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања може се вршити по следећем принципу:

– Понедељак 27. април – среда 29. април од 07.00 до 17.00 часова

– Четвртак 30. април од 04.00 до 07.00 часова за грађане старије од 65 година, а од 08.00 до 17.00 часова за остале грађане.

–  Петак 1. мај, субота 2. мај и недеља 3. мај нерадни дани.

– Рад логистичких центара и снадбевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица

Трговац може, у складу с горе наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима. Потребно је да се наведене препоруке спроведу одмах.

Потребно је да јединицама локалне самоуправе издате инструкције да број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на десет квадратних метара уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача, у складу са Обавештењем објављеним на интернет презентацији Владе Републике Србије 21. марта 2020. године.

Контакт особа за додатна питања по овој теми је Жарко Малиновић, секретар Удружења за трговину Привредне коморе Србије. Телефон 011 41 49 478;  епошта: [email protected]