Радови на Дивчибарама у пуном јеку

Почетак » Радови на Дивчибарама у пуном јеку » Актуелно » Радови на Дивчибарама у пуном јеку

На Дивчибарама су у јеку радови на комуналној инфраструктури. Завршава се асфалтирање тротоара у Ваљевској улици и постављање уличног осветљења. Започела је изградња канализације у дужини око два километра. Ове радове је на Дивчибарама данас обишао градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић. Он је истакао важност сарадње Града Ваљева и државе у развој Дивчибара.

 

Уз подршку Републике Србије, преко Канцеларије за обнову и развој и „Путева Србије“ комунално се опрема ово туристичко место, које је у последње две године постало веома атрактивно за бројне инвеститоре, који увелико зидају на Дивчибарама. Град Ваљево је обезбедио потребне дозволе и пројекте, како би се радови што брже реализовали. Бројним активностима, оживљавању Дивчибара допринела је и Туристичка организација Ваљева.

 

Ове године је из Канцеларије за обнову и развој скоро 38 милиона динара опредељено за изградњу канализационе мреже у дужини око два километра.

Почела је санације дела постојеће канализационе мреже санитарних отпадних вода за туристичко место Дивчибаре. Ради се деоница од постојећег ревизионог силаза код одмаралишта „Стари Град“ до постојећег ревизионог силаза код цркве, такозвани „северозападни крак“ у дужини од скоро 1,6 километара и од цркве до старог постројења за пречишћавање отпадних вода  у дужини од око 1 километар.

На овој деоници се налазе изведени прикључци фекалне канализације већих туристичких обејаката –  Туристичког центра „Вујић“, хотела „Маљен“, хотела „Дивчибаре“ итд, као и грана фекалне канализације, која почиње код бензинске пумпе. Рок за извођење радова је 120 календарских дана.

На разним позицијама буџета Града су опредељена знатна средства за Дивчибаре, укупно око 45 милиона.

Поред државе, на Дивчибарама улажу и појединци. Породица кошаркаша Милоша Теодосића гради хотелско-спортски камп, а радови увелико трају.

Главни пут на Дивчибарама – Ваљевска улица је реконструисана прошле године, а са завршетком изградње тротоара и уличне расвете, ово туристичко место ће засијати уочи првомајских празника.

Предстоји умивање Дивчибара, прање улица, тако да ће уз пратеће садржаје, који су у скорије време изграђени, попут дечјег игралишта код цркве, Дивчибаре понудити квалитетан боравак за велики број посетилаца који се очекују за првомајске празнике.

Уз помоћ државе и спремност Ваљева да понуди квалитетне пројекте и брзо реагује у административним пословима, нема препреке да и у наредном периоду Дивчибаре привуку знатно више средстава и постану важна тачка на туристичкој мапи Србије.

О Дивчибарама ће сутра на ТВ Војводина говорити градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, у емисији која почиње у 8.30 часова. Он ће представити Војвођанима, који су међу најбројнијим посетиоцима Дивчибара, докле се стигло у уређењу овог туристичког места и позвати их да за предстојеће празнике посете Дивчибаре.