Радови на изградњи школе у Брђанима се настављају

Почетак » Радови на изградњи школе у Брђанима се настављају » Вести » Радови на изградњи школе у Брђанима се настављају
Изградња новог објекта Основне школе „Милован Глишић“ у Брђанима наставља се планираном динамиком. Извршена је примопредаја радова који су завршени у другој фази и за које је град Ваљево из буџета обезбедио 18,5 милиона динара, а јуче су започети радови на реализацији треће фазе пројекта која подразумева изградњу фискултурне сале и котларнице. За ове радове из градског буџета опредељено је 28,9 милиона динара. Окончањем треће фазе, објекат ће у грађевинском смислу бити у потпуности завршен-озидан, покривен, са постављеном спољном столаријом.
 
Осим тога, град Ваљево је конкурисао код Министарства просвете и науке Републике Србије за програм модернизације школа. Укупна вредност радова са којима се конкурише је 180 милиона динара, а предвиђено је да се тим средствима изведу завршни занатско-грађевински и инсталатерски радови, као и радови на пертерном уређењу и опремању нове школе.
 
Иначе, нова школа у Брђанима биће површине око 5000 метара квадратних. У блоку А биће смештене учионице, наставничке канцеларије, у блоку Б ће бити кабинети, а ученицима ће бити на располагању и модерно опремљена фискултурна сала. Процењује се да ће школу похађати око 800 ученика.
 
Наставком изградње овог објекта и интензивирањем радова, град Ваљево, уз недавно отворен нови вртић Предшколске установе „Милица Ножица“ у Градцу, у овој години наставља да улаже у унапређење образовања стварајући што боље услове за наше најмлађе суграђане.
 
 

Leave a Comment