Радови на реконструкцији гвозденог моста на Грацу-у току

Почетак » Радови на реконструкцији гвозденог моста на Грацу-у току » Вести » Радови на реконструкцији гвозденог моста на Грацу-у току

Гвоздени мост на реци Градац, стар више од 8 деценија,комплетном реконструкцијом која је данас започета, задржаће првобитни изглед, али у новом руху.
Пројектом је поред осталог предвиђена замена доњег строја пута,санирање постојећих стубова, изградња пешачке стазе, као и јавне расвете која ће, по речима директора Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева Милана Матића, говото у потпуности дати својеврстан печат овом објекту и представити га у новој димензији.
„Радове смо започели тек након израде елебората о тренутном стању моста, с обзиром на то да је изграђен пре више од 80 година и да је под заштитом Завода за заштиту споменика културе, рекао је Матић данас у изјави медијима и додао да ће век трајања моста бити бар онолики колики је био до сада“.
Матић је нагласио и то да ће извођач радова, ваљевска фирма „Инграпомни“, по његовом налогу поставити заштитну мрежу испод моста најкасније до понедељка, због грађевинског материјала који би при изградњи могао да се обруши у реку.У међувремену, изводиће се само они радови који неће угрозити Градац.
Ова инвестиција вредна је 15 милиона динара, финансираје Дирекција, а рок за завршетак радова, уколико буду повољни временски услови је 30 дана.

Leave a Comment