Радови у другој фази изградње школе у Брђанима у пуном јеку

Почетак » Радови у другој фази изградње школе у Брђанима у пуном јеку » Вести » Радови у другој фази изградње школе у Брђанима у пуном јеку
До краја године, а најкасније средином јануара месеца уколико не буде неких екстремно лоших временских прилика,  планирано је да буду завршени радови у другој фази изградње новог објекта Основне школе „Милован Глишић“ у Брђанима. У овој години,  уложено је укупно око 57 милиона динара у наставак радова у блоковима А и Б. Урађена је доградња једног дела објекта и покривање целог блока А, постављена је у спољашња столарија, чиме је заштићен објекат од даљег пропадања, а урађено је и комплетно конзервирање. За део радова, Град је издвојио око 17 милиона динара из буџета.
 
Велико градилиште у Брђанима где радови одмичу планираном динамиком, посетили су данас градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и његов заменик Станко Терзић са сарадницима.
 
„Циљ ове градске власти је и био да се у што већој мери уложи  у предшколско и основно образовање. То се огледа кроз бројне пројекте који су реализовани или чија је реализација у току. У овом тренутку у граду имамо девет отворених градилишта. Гради се ново обданиште, улажемо у наставак изградње новог објекта школе у Брђанима, али и у остале школе у граду. Имамо добре пројекте и конкуришемо код различитих фондова, донаторских, домаћих, страних“, рекао је овом приликом градоначелник Зоран Јаковљевић.
 
Почетком следеће године биће расписан тендер и за грађевинске радове који су преостали на школи у Брђанима. Изградња фискултурне сале и котларнице биће финансирана из средстава градског буџета, а Град ће конкурисати код Министарства просвете са пројектом завршетка унутрашњих радова, партерног уређења и опремања школе, чиме ће овај значајан посао бити окончан.
 
Нова школа имаће површину од око 5000 метара квадратних. У блоку А биће смештене учионице, просторије за наставнике и административне раднике, док ће у блоку Б бити кабинети, а у његовом продуженом делу фискултурна сала са пратећим просторијама. Очекује се да ће по завршетку радова и партерног уређења, ова школа бити једна од најлепших не само у Ваљеву, већ и шире, између осталог и зато што се налази на месту одакле се пружа диван поглед и дивна панорама на цео Град. 

Leave a Comment