Радови у пуном јеку до краја грађевинске сезоне

Почетак » Радови у пуном јеку до краја грађевинске сезоне » Вести » Радови у пуном јеку до краја грађевинске сезоне
За крпљење ударних рупа на градским улицама ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве  и изградњу Ваљева“, определила је 21 милион динара. Ових дана, након завршеног поступка јавних набавки, извођач радова ГП “Инграпомни“ започео је радове, који ће бити  завршени до краја грађевинске сезоне.
Планом и програмом Дирекције предвиђено је да се најпре закрпе ударне рупе  у централним градским улицама, Карађорђевој, Пантићевој и попречним, што је завршено, а потом да се радови наставе и у другим деловима града. Истовремено, Дирекција ће поправити и оштећен, услед високих температура и велике фреквенције саобраћаја деформисан  коловоз у улици Владике Николаја, код Крушика, а предвиђено је и крпљење ударних рупа на локалним путевима које одржава градска Дирекција.
„С обзиром на то, да се коловози на градским улицама налазе у лошем стању, ово су послови који трају непрекидно, а ми смо их сада интензивирали. Радове ћемо изводити све док временски услови то буду дозвољавали и док не испунимо план и програм предвиђен за 2009. годину“, истиче директор Дирекције Милан Матић. „ Дирекција је у протеклом периоду завршила и изградњу две нове градске канализационе мреже, обе у МЗ „Крушик“. Једну у улици Јакова Ненадовића, односно Дрочинској у дужини од 460 метара, где је вредност изведених радова 3,3 милиона динара, а другу у улици Павла Паје Симеуновића у дужини од 74 метра, где је уложено 336.000 динара“, каже Матић и додаје да је у другој фази предвиђено и расписивање тендера за асфалтирање ових улица.
Дирекција је у фази финалних радова и на изградњи  пешачког моста у насељу „Миливоја Бјелице“ на реци Љубостињи који је срушен пре две године када се ова река излила. Преостали су још само завршни радови, да се изграде  прилазне стазе,степениште, рампа за особе са инвалидитетом. Радове на изградњи моста преко Љубостиње, чија је вредност 2.198.000 динара, финансирала је градска Дирекција.

Leave a Comment