Радови у пуном јеку

Почетак » Радови у пуном јеку » Вести » Радови у пуном јеку

 

Лепи новембарски дани погодују грађевинцима који ових дана вредно раде на изградњи вреловодне мреже у дужини од 400 метара у Пантићевој улици, од раскрснице са Хајдук Вељковом до Улице Вука Караџића. По завршетку радова, који ће трајати и краће него што је предвиђено уколико временски услови буду и даље повољни, на градски вреловод биће прикључене зграде у овом делу града што ће допринети смањењу загађења ваздуха.
 
Наставак изградње вреловодне мреже финансира се средствима градског буџета у износу од 23 милиона динара. Неимари улажу додатне напоре да радове убрзају, због гужви у саобраћају у најужем градском језгру услед затварања ове деонице и преусмеравања возила на суседне улице. Грађевинске радове изводи фирма „Инграпомни“, а машинске „Енерготехника-Јужна Бачка“.
 

Иначе, до сада је изграђено и постављено 12 километара вреловодне мреже, а угашене су 23 котларнице у граду. Према речима Драган Деспотовића, директора ЈП „Топлана“, наредне године од Чешке развојне агенције очекује се донација од 650.000 евра. Чешка фирма „ВХС“ из Брна најавила је да ће испоручити и монтирати цеви и две топлотне подстанице на траси која пролази кроз Насеље Милорад Павловић до Здравственог центра.
 
У 2012. години са 3,4 милиона евра кредитних средстава добијених из Прогама KFW, планиран је наставак изградње вреловода у Ваљеву и постављање 74 нове подстанице уз учешће града у финансирању грађевинских радова.

Leave a Comment