Радови у Шалтер сали

Почетак » Радови у Шалтер сали » Вести » Радови у Шалтер сали
Радови на уређењу Шалтер сале у згради Скупштине града почеће у петак 26. децембра и трајаће до идућег четвртка. Од сутра ће поједини шалтери бити измештени у други део сале и биће јасно и видљиво обележени, тако да ће грађани моћи да обаве све своје послове као и до сада.
 
Уређење Шалтер сале се реализује у оквиру пројекта „Ближе грађанима“, за који је град Ваљево конкурисао и добио новац од Министарства за државну управу и локалну самоуправу у вредности од 2,1  милиона динара. У оквиру овог пројекта, Шалтер сала ће добити систем који ће грађанима омогућити да не чекају у редовима и да брже и ефикасније обаве посао због кога су дошли. Биће модернизован и рад шалтерских служби, увођењем нових рачунара. Шалтери ће бити преуређени тако да ће омогућити непосредан контакт запослених са грађанима, а све у складу са потребама и обавезама модерних самоуправа, којима тежи и наш град.
 
Последње реновирање Шалтер сале било је 2004. године, када је у делу сале формиран Општински услужни центар. Други део овог простора је деведесетих година преуређен и данас функционише са постојећом опремом која је стара. Примера ради,  рачунари су у просеку стари осам година и давно су превазишли обим послова који се спроводи у Градским управама Ваљева.
 
Реализацијом пројекта „Ближе грађанима“ унапредиће се рад и створити амбијент који је у складу са тенденцијом унапређења рада локалних самоуправа. А то је, пре свега,  да се грађанима максимално олакша и убрза остваривање својих права и обављање послова који су у надлежности града Ваљева.

Leave a Comment