Радови у складу са динамиком

Почетак » Радови у складу са динамиком » Вести » Радови у складу са динамиком
Радници грађевинске фирме „Инграп-омни“ ужурбано раде на реконструкцији Карађорђеве улице у пројектованој дужини од око 720 метара. Радници и механизација извођача радова ангажовани су више од 12 сати свакодневно како би сви рокови били испоштовани, а планирана динамика остварена.
 
Радови на постављању нових цеви кишне канализације дуж целе деонице која се реконструише су завршени јуче. У току је постављање нових сливника и сливничких веза, а ради се и на партерном уређењу што у овој фази подразумева изградњу и постављање бетонских елемената око постојећих стабала биљака испред зграде Градске управе и код апотеке преко пута Основног суда.
 
У току је и постављање хидрантске мреже. До сада су постављена четири надземна хидрантна стуба, а „Електродистрибуција“ је завршила реконструкцију електро-инсталација. Такође, и ваљевски „Водовод“ је при крају ремонта водоводне мреже, која је подразумевала инсталирање и повезивање прикључака према објектима.
 
Радници „Инграп-омни“-ја завршили су више од пола посла на изградњи темеља за нову модерну јавну расвету која ће красити главну градску улицу, а од сутра почињу и постављање стубова за вертикалну сигнализацију.
 
Иако  није пројектом предвиђено, радови се изводе и на увођењу кишних олука директно у канализациону мрежу са свих постојећих објеката на потезу који се реконструише, што ће убудуће спречити сливање кишнице на тротоаре.
 
На простору између испред Градског трга, између Градске управе и „Нарциса“, на површини од око 1800 квадратних метара, извођач радова је у ископу дошао до пројектоване дубине, али је због радова који следе, процењено да је потребно испитати каква је носивост тла на овом потезу. На основу мишљења геолога и надзорних органа, узет је узорак земљишта и испитан у лабораторији Института за путеве у Београду. Резултати су показали да је због лошег састава, количине влажности у земљишту и лоше носивости, потребно заменити постојећи слој до дубине од око 40 центиметара. Ископ на овој деоници биће завршен данас, а након тога следи замена земљишта и израда „постељице“. На тај начин биће завршена квалитетна припрема за финалне и друге радове који следе на овој деоници.

Leave a Comment