Радови у Улици Јакова Ненадовића

Почетак » Радови у Улици Јакова Ненадовића » Актуелно » Радови у Улици Јакова Ненадовића

Данас су настављени радови у Улици Јакова Ненадовића, тачније од раскрснице са Дрочинском улицом до такозване „С“ кривине. Дужина улице је 650 метара, вредност радова 14 милиона динара са пдв-ом. Ширина коловоза је 5 метара, а тротоари су урађени са обе стране. Извођач радова је предузеће  „Аутотранспорт“.

„Да искористим прилику да се захвалим људима који на овој територији раде за добробит наших суграђана. Оно што је за мене битно  у овом тренутку јесте да се решавају вишедеценијски проблеми. Не знам када је последњи пут то асфалтирано, али по њиховим речима је то пре 20,30 година. Хоћу да кажем да је вишедеценијске проблеме тешко решавати“, рекао је Зоран Трифуновић, руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру и додао да је тиме желео да каже да се апсолутно размишљало о свим суграђанима и да су урађена два тротоара и тиме обезбеђена сигурност најмлађих суграђана. Трифуновић је рекао да се у овом тренутку ради  још једна улица на Дивчибарама, дужине 650 метара коју ради извођач „ПЗП“ и ту ће се ускоро асфалтирати и паркинг до две хиљаде квадрата.

Честа питања која су постављали грађани су шта је од „С“ кривине до изласка на магистарални Шабачки пут.

„Објављена је јавна набавка „Рехабилитација асфалтираних путева“ и  урађена је техничка спецификација где ћемо на том делу урадити 600 метара улице, тако да ће та улица бити спојена  до кафане „Три липе“, скроз до изласка на  Шабачки пут. Морате признати да то нису мале дужине. Улица Јакова Ненадовића била је у јако лошем стању, тако да је то сада урађено квалитетно, на задовољство суграђана који живе овде и који користе ову улицу.  У делу улице који рађен овог пролећа је све урађено по техничкој спецификацији, квалитетно и по свим стандардима, а о томе ко је кривац за ово што се десило када је пропала водоводна шахта, последњу реч ће дати Грађевински факултет и Институт за путеве. Сви папири везани за улицу су у рукама правосудних органа, Јавног правобраниоца. Улица Јакова Ненадовића је била у јако лошем стању. Део улице који је одмах након асфалтирања пропао око водоводне шахте, биће урађен наредних дана. Важно је истаћи да смо ми у наше радове ушли после „Водовода“, који је реконструисао водоводну мрежу и сређивање фекалних шахти.
Ми смо наш део посла урадили, а уз сугестију градоначелника, морамо улицу врло брзо довести у стање како треба да изгледа“, изјавио је руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру.

По речима Зорана Трифуновића,  Улица Јакова Ненадовића ће ускоро бити пуштена за саобраћај.

Грађевинска сезона је сада у пуном јеку, тако да се крајем септембра очекује наставак радова и у осталим улицама:

„Радиће се Јадарска и Приједорска улица у МЗ Брђани,  улазни део Дуплих трака, који је у нашој надлежности, скоро цела Ужичка улица, Доњограбовачка у дужини од 500 метара из Бошка Стојановића по 250 метара са леве и десне стране, Улица Проте Матеје са краковима за паркинг.“

Пензионер Новак Радовановић који живи у Улици Јакова Ненадовића каже да су у овој улици вредни и поштени људи који су се дуго борили да се иста заврши  и додаје  да у задњих 5 година ништа лепше није урађено, а на томе захваљује градоначелику др Слободану Гвозденовићу.