Расписан конкурс за подршку микро пројеката у Граду Ваљеву

Почетак » Расписан конкурс за подршку микро пројеката у Граду Ваљеву » Вести » Расписан конкурс за подршку микро пројеката у Граду Ваљеву

Савет за развој и заштиту локалне самоуправе расписао је конкурс за доделу средстава за микро пројекте на територији Града Ваљева. Конкурс је расписан на основу идеја изнетих у току процеса консултовања грађана, организованог у оквиру пројекта „Подршка јачању грађанског учешћа у Србији-друга фаза“. На конференцији за новинаре Душан Арсенић, члан Градског већа, Никола Тарбук, помоћник генералног секретара Сталне конференције градова и општина (СКГО) за заступање и менаджер овог пројекта и Владимир Кривошејев, председник Савета су поред осталог нагласили да је за реализацију пројеката у Ваљеву овим конкурсом опредељено 8.200.000 динара.
Финансијски фонд за ове пројекте обезбедио је донатор, Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ) и Град Ваљево. Носиоци сваког од одабраних микро пројеката биће обавезни да обезбеде сопствени део финансијског, или другог учешћа у укупним трошковима конкретног пројекта. Финансираће се пројекти из области које су везане за омладину- запошљавање, спортске активности и садржаји, образовање, психофизичко здравље и здравствена култура, садржаји за слободно време, културни садржаји, информисање и активизам, као и безбедност младих.
Право учешћа на конкурсу као носиоци пројекта имају кандидати који испуњавају следеће услове: да припадају непрофитним организацијама-НВО и асоцијацијама које се налазе на територији Града Ваљева, градским Месним заједницама, установама, или организацијама које су (ко)финансиране из републичког, или градског буджета, али и они који припадају самом Граду, јавним комуналним предузећима и установама и то само у пратнерству са још једном од предходно наведених организација/институција. Један од услова је и да су директно одговорни за припрему и извођење пројекта.
За појединачне пројекте минималан износ који може бити одобрен је 250.000 динара, а максималан 2.500.000 динара. Крајњи рок за подношење пријава је 15.октобар 2008. године до 16.00 часова.Све потребне информације о овом конкурсу могу се добити у Канцеларији за развој заједнице у Карађорђевој 64, на И спрату Градске управе, или на интернет адреси www.скго.орг .

Leave a Comment