Расписан конкурс за пројекте из Локалног плана акције за децу

Почетак » Расписан конкурс за пројекте из Локалног плана акције за децу » Вести » Расписан конкурс за пројекте из Локалног плана акције за децу
Град Ваљево сваке године издваја све више новца из буџета за финансирање програма и пројеката намењених нашим најмлађим суграђанима, а у складу са стратешким документом-Локалним планом акције за децу. У 2013. години опредељена су три милиона динара за ове намене, од тога 1.500.000 динара издвојено је за пројекте из ЛПА. Конкурс је расписан данас у недељном листу „Напред“, а текст конкурса и апликациони формулар доступни су у електронској форми на званичној интернет презентацији града Ваљева, као и на Инфо-пулту у холу Градских управа. Финансираће се пројекти из следећих области: унапређење здравља деце; смањење насиља; унапређење образовања, васпитања и културе; унапређење права и положаја деце са посебним потребама. Право да конкуришу имају  институције, установе, невладине организације, удружења грађана, агенције. Рок за подношење пријава је 8. март 2013. године до 15.00 часова.
 
Град Ваљево ће и у овој години финансирати „Школицу пливања“, програм Локалног плана акције за децу који Одбор реализује већ четврту годину. У 2013. током летњег распуста ову школицу ће похађати 150 малишана, ученика првог разреда свих седам ваљевских школа. Као и предходних година, апсолутну предност при одабиру имаће социјално и материјално угрожена деца, али и малишани из других осетљивих категорија становништва. Пракса је показала да је обука коју ови малишани прођу у Спортско-рекреативном центру „Петница“ од вишеструког значаја, а бенефит програма не огледа се само у стицању нових знања и вештина, већ и у социјализацији наших најмлађих суграђана међу којима су протеклих година била и деца којима је боравак на базенима у Петници, због тешког материјалног положаја,  био једини вид забаве током распуста. Град Ваљево ће као и предходних година организовати аутобуски превоз за сваку групу деце сваким радним даном током летњег распуста, а о малишанима ће уз инструкторе пливања, брирнути и координаторке програма професорке физичког васпитања и разредне наставе. 
 
Програм обуке непливача кроз Локални план акције за децу до сада је прошло укупно 350 ученика првог и другог разреда ваљевских основних школа.
 
Осим Школице пливања у 2013. години у оквиру ЛПА биће реализовани као и предходних година програми подршке и хуманитарне помоћи најсиромашнијим малишанима у сарадњи са Центром за социјални рад. 

Leave a Comment