Расписан конкурс за пројекте у култури

Почетак » Расписан конкурс за пројекте у култури » Вести » Расписан конкурс за пројекте у култури

 

Град Ваљево је расписао конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у култури, који својим квалитетом доприносе развоју и презентацији уметности и културе у граду Ваљеву за 2010. годину. Одлуком о буџету града Ваљева за 2010. годину обезбеђена су два милиона динара за финансирање пројеката, који ће бити почетак партнерстава између институција културе и носилаца идеја.  
 
На конкурс се могу пријавити удружења у култури, самостални уметници, самостални стручњаци и сарадници као и други субјекти у култури, чије је седиште, односно пребивалиште на територији града.
Рок за подношење пријава је 26.април 2010. године.  
 
О избору пројеката, по расписаном јавном конкурсу, одлучује комисија коју образује Градоначелник града Ваљева. У складу са одредбама Закона о култури, финанасирање, односно суфинансирање културних програма и пројеката врши се на основу јавног конкурса. Све информације о овом конкурсу, као и образац за пријављивање, објављени су у најновијем броју листа „Напред“ и на градском сајту www.valjevo.org.rs.
 
Циљ овог конкурса, који се први пут расписује на овакав начин у нашем граду, јесте да обезбеди транспарентост у трошењу буџетских средстава и подршку најквалитетнијих пројекта из области културе. 
 

 

Leave a Comment