Расподела минералног ђубрива

Почетак » Расподела минералног ђубрива » Вести » Расподела минералног ђубрива
На подручју Колубарског округа поднет је 631 захтев за размену меркантилне пшенице и кукуруза рода 2011. и меркантилне пшенице рода 2012. године за минерално ђубриво КАН. Пријављивање је трајало од 31. јануара до 6. фебруара, а на основу Уредбе Владе Републике Србије која је донета у децембру 2011. године, са циљем да се омогући попуњавање робних резерви у житарицама.
 
 
У суботу је на сточној пијаци у Белошевцу почела расподела минералног ђубрива пољопривредницима ваљевског краја.“Првог дана у Ваљеву је власницима регистрованих пољопривредних газдинстава у околним селима, који су се пријавили за ову размену подељено 24 тоне ђубрива, а наредног дана још толико.Тако ће они на време моћи да уђу у њиве и обаве прехрану пшенице. Ова мера је стимулативна за ратаре и с тога очекујемо веће приносе жита, а што је и био крајњи циљ Министарства пољопривреде“, рекао је Предраг Јокић, директор Пољопривредне саветодавне и стручне службе “Ваљево“. Јокић сматра да ће сви пољопривредни произвођачи који су поднели захтеве добити ђубриво, и да очекује да ће расподела укупне количине од 400 тона бити завршена за три до четири дана.
 
Предраг Ерић, директор Дирекције за пољопривреду и робне резерве града Ваљева је том приликом рекао да је у реализацији поменуте уредбе локална управа помогла логистичком подршком у организацији и транспорту. Нагласио је да се очекују и нове мере Министарства пољопривреде које ће помоћи оснаживању пољопривредних газдинстава.
 
 
Интересовање пољопривредника ваљевског краја за ову уредбу је било изузетно велико.
 
 
 

Leave a Comment