Равногорци и Четници на пријему код градоначелника

Почетак » Равногорци и Четници на пријему код градоначелника » Актуелно » Равногорци и Четници на пријему код градоначелника
DSC_0759DSC_0750DSC_0757

„Да Срби никада не крену на Србе, у име било које идеологије и у име било ког вође“, поручио је градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић на пријему организованом за представнике Равногорског покрета и Четника Ваљево. Овом приликом представници два покрета упознали су градоначелника Гвозденовића са активностима, актуелним акцијама и иницијативама.

„Хвала градоначелнику Ваљева, што је имао разумевање и што је први пут после 75 година, први човек Града приредио пријем за нас и разговарао са нама. Четници Ваљева су гласали на недавно одржаним локалним изборима за личност, а то је наш градоначелник Гвозденовић. Ми смо патриоте и никада нећемо урадити ништа против интереса српског народа. Српски народ је онај који мисли и левичарски и десничарски. Залажемо се за мир и јединство Срба. Подржавамо актуелну власт Републике Србије и Града Ваљева, сматрамо да је демократија једно цивилизацијско достигнуће, а желимо да наша земља живи пре свега у миру“, оценили су на пријему код градоначелника Љубинко Андрић, представника Четника Ваљево и Дарко Драгојевић, председник Равногорског покрета Ваљево.

Овом приликом је заједнички оцењено да је пријем код градоначелника значајан и због тога што је у недељу 17. јула, обележено 70 година од страдања Драже Михајловића.

„Ђенерал Дража Михајловић је рехабилитован у редовном судском процесу. Његовом рехабилитацијом, ђенерал Михајловић је признат као вођа другог Антифашистичког покрета. И један и други покрет за државу Србију су антифашистички. Историјске чињенице о деловању и једног и другог покрета требало би оставити историчарима да о томе расправљају, а српски народ има само један задатак да залечи ране из прошлости и да се окрене ка будућности, ка јачању српске државе и свом биолошком опстанку“, нагласио је градоначелник Гвозденовић овом приликом.

На пријему је још једном покренута иницијатива да се једној од градских улица у Ваљеву додели име Улица армијског ђенерала Драгољуба Драже Михајловића. Градоначелник је подржао ову иницијативу и предлог ће бити упућен надлежним органима Града и комисији на разматрање.