Развој спорта на локалном нивоу

Почетак » Развој спорта на локалном нивоу » Вести » Развој спорта на локалном нивоу
Стална конференција градова и општина (СКГО) организовала је  у Ваљеву Регионалну конференцију о развоју  спорта на локалном нивоу, на којој су се окупили представници републичких и покрајинских инстутуција надлежних за спорт, представници локалних самоуправа, локални спортски савези, директори и наставници из основних и средњих школа.
 
Конференцији је присуствова др Дане Корица, генерални секретар Спортског савеза Србије, Саво Милошевић, представник Фудбалског савеза Србије, Жељко Танасковић,  из Савеза за школски спорт Србије, Бранислав Ковачевић, из Пливачког савеза Србије.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је отварајући конференцију, рекао да  се у Ваљеву годинама издвајају значајна средства за спорт и то за рад спортских клубова и спортску инфраструктуру. Он је најавио да ће се овај тренд улагања у спорт наставити и наредних година.
О активностима на унапређењу спорта у локалним срединама говорили су Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО, мр Драган Атанасов, помоћник министра за спорт, проф. др Ненад Ђурђевић, из Спортског савеза Србије, Бранко Вујовић, из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, као и Душан Митић, професор Факултета спорта и физичког васпитања.
 
Регионална конференција у Ваљеву је наставак активности СКГО, у оквиру  истраживања о стању спорта на локалу.Активности се реализују уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), а у оквиру пројекта „Институционална подршка СКГО“.

Leave a Comment