Реаговање заменика градоначелника о регионалном водоснабдевању

Почетак » Реаговање заменика градоначелника о регионалном водоснабдевању » Вести » Реаговање заменика градоначелника о регионалном водоснабдевању
Заменик градоначелника Жарко Ковач је на данашњој конференцији за новинаре демантовао наводе да се ради на оснивању новог јавног предузећа, које би формирало Градско веће у предизборном периоду, а које би се бавило продајом воде из хидроакумулације „Ровни“.
„На састанку Радне групе којом преседавам,  нису донети, нити усвајани никакви закључци. Састанак је био радног карактера да предузећа „Колубара“ и „Водовод“ изнесу своје мишљење где они виде себе у будућем систему водоснабдевања, како бисмо ми, као представници Града, могли да формирамо мишљење када дође тренутак да се изјаснимо пред Делегацијом ЕУ и државом, како смо употребили та средства и да кажемо шта ми мислимо како треба организовати и управљати водопривредним системом. Нико није планирао да оснује некакво јавно предузеће у току изборног периода“, рекао је Жарко Ковач.
Он је новинарима изложио да је градоначелник, након смрти дотадашњег председника Радне групе, помоћника грдоначелника Селимира Манојловића, именовао њега, као заменика градоначелника, да председава овим телом и да је замењен део чланова, који нису више професионално ангажовани у јавним предузећима.
„Радна група је формирана на иницијативу  људи који раде за Делегацију ЕУ у Србији, коју чине представници МИСП пројекта ИПА 2010, у оквиру кога је ЈП „Колубара“ конкурисала за изградњу регионалног цевовода. Пројекат изградње цевовода од Ваљева до Лајковца, вредности 6,3 милиона евра је почео 2013. године. Инвеститор је формирао ФОПИП – Акциони план за унапређење финансијских и оперативних показатеља учинка, како би пратио начин на који се троше средства која је одобрила ЕУ. Иначе, ово је највећи пласман новца ЕУ у неки пројекат у Западној Србији.
Пројекат је предвидео да се након изградње акумулације, изгради систем за дистрибуцију воде према корисницима питке воде у општинама Мионица, Лајковац, Уб и Лазаревац, што је и урађено. Овај састанак Радне групе је био први радни састанак и никакве одлуке нису донете о будућем начину функционисања регионалног водоснабдевања“, закључио је Ковач.

Leave a Comment