Реализација Локалног плана акције за децу

Почетак » Реализација Локалног плана акције за децу » Вести » Реализација Локалног плана акције за децу
Расписан је Конкурс за расподелу средстава намењених реализацији Локалног плана акције за децу, стратешког документа града Ваљева. У 2014. години из градског буџета, за имплементацију пројеката из Локалног плана акције за децу опредељено је 1.500.000 динара. Право учешћа на конкурсу имају удружења грађана са седиштем на територији Града, а финансираће се пројекти који доприносе унапређењу здравља деце, смањењу насиља међу децом, унапређењу образовања, васпитања и културе, као и пројекти који доприносе унапређењу положаја и права деце са посебним потребама.
Јавни конкурс је објављен у листу „Напред“ 20. марта, а текст конкурса и апликациони формулар могу се преузети на званичној интернет презентацији града Ваљева, као и на инфо-пулту у холу Градских управа. Пријаве на конкурс могу се поднети до 4. априла 2014. године.
 
Осим пројеката по конкурсу, град Ваљево ће током летњег распуста у овој, као и предходних година, реализовати из Локалног плана акције за децу традиционалну Школицу пливања коју ће похађати 150 ученика првог разреда ваљевских основних школа, као и хуманитарну акцију помоћи за децу из социјално и материјално угрожених породица.
 

Leave a Comment