Реализација значајних инфраструктурних пројеката

Почетак » Реализација значајних инфраструктурних пројеката » Актуелно » Реализација значајних инфраструктурних пројеката

Завршена је комплетна реконструкција  Душанове улице на деоници од Улице Владике Николаја до продавнице „Еуропром“. Вредност изведених радова је 11,5 милиона динара, а дужина деонице 350 метара. Урађени су нов коловозни застор, нови тротоари и нова јавна расвета.

Захваљујући донацији Републике Чешке, први пут је постављена нова лед расвета, 12 најсавременијих натријумових светиљки. „Захваљујући даљинском систему паљења лед расвете, уштедиће се електрична енергија. То ће нам у великој мери значити, јер град Ваљево на годишњем нивоу издваја 55 милиона динара за утрошак за електричну енергију за јавну расвету“, рекао је Зоран Трифуновић, начелник Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру на данашњој конференцији за новинаре и додао да је неопходно засадити нови дрворед, јер је стари морао бити уклоњен.

Трифуновић је истакао и то да је други део Душанове улице, на деоници од Улице Владике Николаја до Карађорђеве под ингеренцијом Јавног предузећа „Путеви Србије“ и тај део пута ће бити у наредном периоду рехабилитован.

У току је реконструкција Пантићеве улице од Душанове до Вука Караџића. ЈКП „Водовод“ има рок од 30 календарских дана да заврши реконструкцију водоводне мреже на деоници од Душанове до Поп Лукине. „Када Водовод заврши свој део радова, асфалтираћемо  коловозни застор, урадићемо нове ивичњаке, нове тротоаре, као и нову јавну расвету“, рекао је Зоран Трифуновић, начелник Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру. Радови се изводе у дужини од 480 метара, а вредност  је 13,1 милион динара.

У другој половини године биће реконструисан и Попарски пут, где је Водовод заменио старе астбестне цеви. Пројекат је урађен, биће изграђена и пешачка стаза, а овај део града добиће и спортски терен.

Осим ових инфраструктурних радова, у току је и изградња тротоара у Синђелићевој улици до Железничког моста уз Улицу Мирка Обрадовића. Завршен је план експропријације и парцелације за Улицу Норвешких интернираца, чиме ће бити растерећен саобраћај у граду.

„У Градцу смо завршили важне четири инвестиције, реконструкцију кружног тока чиме је унапређена безбедност саобраћаја, урадили смо паркинг, јер смо желели да склонимо возила која су била паркирана на путу, санацију пешачког моста код ресторана „Видра“ и ових дана завршена је габионаска брана код моста Милована Глишића. Осим тога у плану је и чишћење Беркове бране што ће бити пета инвестиција на реци Градац“, рекао је Трифуновић.

Након неколико деценија, асфалтирана је Ресавска улица у дужини од 187 метара, где је најпре промењена водоводна мрежа.

За неколико дана планирано је асфалтирање макадамских путева у Месној заједници Поћута, истакнуто је на данашњој конференцији за новинаре, а биће урађен пут до манастира Пустиња, јер је један од приоритета руководства града Ваљева на челу са градоначелником др Слободаном Гвозденовићем, даљи развој верског туризма.