Ребалансом буџета града до кредитног задуживања за куповину „Стефила“

Почетак » Ребалансом буџета града до кредитног задуживања за куповину „Стефила“ » Вести » Ребалансом буџета града до кредитног задуживања за куповину „Стефила“

Пред одборницима Скупштине града, на сутрашњој седници наћиће се и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Ваљева за 2010. годину, којом је планирано да буџет Града буде већи за 200.000.000 динара. Ову одлуку су данас усвојили чланови Градског већа, на седници која је одржана по хитном поступку. Због важности теме, а у складу са Пословником о раду Градског већа, градоначелник Зоран Јаковљевић је телефонским путем сазвао седницу Градског већа, која је одржана данас, уз присуство 5 чланова.

Буџет Града, након првог ребаланса, сада износи 1.920.000.000 динара. Приходи су планирани у висини од 1.720.000.000 динара, а преостали износ ће бити обезбеђен из кредитног задуживања града. То су уједно биле друга и трећа одлука на данашњој седници Градског већа, којима је одобрено задуживање Града на износ од 200.000.000 динара за куповину непокретности и покретних ствари у стечајном поступку Друштвеног предузећа „Стефил компаније“.
 
Подсетимо, након две неуспеле аукцијске продаје имовине „Стефила”, Агенција за приватизацију одлучила је да се распише јавни позив за прикупљање понуда за куповину имовине овог предузећа. Из тог разлога, Град Ваљево је спреман да се кредитно задужи код пословних банака, како би дошао у посед 20 хектара земљишта „Стефила“ и отпочео са изградњом индустријске зоне.
 

 

Leave a Comment