Редовна седница Скупштине Ватрогасног савеза Србије

Почетак » Редовна седница Скупштине Ватрогасног савеза Србије » Актуелно » Редовна седница Скупштине Ватрогасног савеза Србије
2345678910viber image

Редовна седница Скупштине Ватрогасног савеза Србије одржана је данас у хотелу „Омни“. Поред великог броја делегата седници су присуствовали градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, председник Скупштине града Милорад Илић, начелник Полицијске управе Влада Јеринић, председник „Гасилске звезе“ из Словеније Јанко Церквеник,повељник „Гасилске звезе“ Франци Петек, Звонко Глажар подповељник „Гасилске звезе“, председник Ватрогасне заједнице Осјечко-Барањске жупаније Никица Мужевић, секретар Хрватске ватрогасне заједнице Марио Старчевић, господин Карољ из ватрогасног савеза Мађарске, начелник Одељења за вандредне ситуације Милан Михајловић, као и многи други гости из бивше Југославије.

Градоначелник др Слободан Гвозденовић поздравио је све присутне и указао на нераскидиву везу између грађана и Ватрогасне службе.

„Драги ватрогасци, ви сте људи са којима локална самоуправа и грађани свих градова тесно и блиско сарађују. Пуно је ситуација у којима позивамо у помоћ ватрогасце, такав је живот и дневни проблеми које живот носи нераскидиво везују локалну самоуправу и ватрогасце. Драго ми је да је ове године у Скупштини Републике Србије усвојен нови Закон о добровољном ватрогаству и Закон о управљању у вандредним ситуацијама, што нама као локалној самоуправи даје више могућности да финансијски помогнемо добровољна ватрогасна друштва, да на тај начин искажемо бригу и обавезу за све оно што нам живот носи и што је непредвиђена ситуација. Видели смо какви су се пожари десили у Калифорнији и реалност је да је добровољно ватрогаство нешто што је неопходно свакој друштвеној заједници“, рекао је Гвозденовић.