Реконструисан мост у Градцу

Почетак » Реконструисан мост у Градцу » Вести » Реконструисан мост у Градцу

Гвоздени мост преко реке Градац данас је пуштен за саобраћај, након два и по месеца радова. Комплетна реконструкција моста старог преко осам деценија, коштала је преко 15 милиона динара. Замењен је доњи слој пута, асфалтни и бетонскин носећи део, замењена је дотрајала челична конструкција, санирани носећи стубови, али и придодат део за пролаз пешака.

„Реконструисати овај мост и вратити га у првобитно стање, није било ни мало лако. Поред комплетне реконструкције моста, урађена је и пешачка стаза поред моста, тако да ће комплетна ширина моста служити искључиво за саобраћај. Веома је важно што је питање раскрснице код моста, која је представљала потенцијалну „црну тачку“ решено и уз још неке ствари које треба урадити да би раскрница била још безбеднија, ово ће знатно олакшати саобраћај у граду“, рекао је директор градске Дирекције Милан Матић. Он је додао и да је у току израда пројекта осветљења моста на Градцу и комплетне Ужичке улице.
Скоро две и по године су прошле од када је утврђено да је мосту неопходна потпуна реконструкција, јер је био склон паду. Урађен је нови пројекат за обнову моста, који је под заштитом Завода за заштиту споменика културе и који је инсистирао на реконструкцији, а не на изградњи новог, поред старог моста.

Реконструкцију је финансирала Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, радове је извела грађевинска фирма „Инграпомни“, а пројекат је урадио „Проинжењеринг“ из Београда

Leave a Comment