Реконструисан парк Виде Јоцић

Почетак » Реконструисан парк Виде Јоцић » Вести » Реконструисан парк Виде Јоцић
Парк Виде Јоцић сада је у новом руху и добио је аутентичан, модеран изглед. Након прошлогодишњих поплава, у реконструкцију парка град Ваљево је уложио 13,5 милиона динара. Пригодна свечаност отварања употпуњена је програмом Гудачког оркестра „Феникс“ ученика средње Музичке школе „Живорад Грбић“.
 
„Град Ваљево је сопственим средствима реконструисао овај парк са 13,5 милиона динара и ово је наш допринос да нешто што је било лепо, буде још лепше у наредном периоду. Парк је познат по скулптурама Виде Јоцић и сада су оне дошле још више до изражаја. Ово није крај реконструкције парка, намеравамо да подигнемо један мањи објекат овде где би биле мање скулптуре Виде Јоцић. Тај објекат ће бити затвореног типе и на тај начин би имали изложбу на отвореном. Надам се да ће овај парк бити дуго овако леп и да неће бити на удару вандала“, рекао је на свечаном отварању Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“.
 
Реконструисан парк свечано су отворили архитекте Владимир Пошарац и Властимир Чарнојевић. „У пројектовању парка учествовао је цео тим и јако нам је драго што смо направили нешто овако лепо. Парк у овом издању ће остати овом граду и његовим становницима“, рекао је отварајући реконструисани парк архитекта Владимир Пошарац одговорни пројектант. 
 

Leave a Comment