Реконструисан трећи спрат Дома здравља

Почетак » Реконструисан трећи спрат Дома здравља » Вести » Реконструисан трећи спрат Дома здравља
Реконструкцијом трећег спрата ваљевског Дома здравља ова здравствена установа добила је још 711 квадратних метара уређеног, адаптираног простора који је искоришћен за управу, салу за састанке, салу за потребе Едукативног центра, ресторан. Ово је један од четири пројекта који се финансирају из Програм подршке грађевинској индустрији Министарства за заштиту животне средине, рударства и просторног планирања Републике Србије. Вредност радова реконструкције Дома здравља је око 10 милиона динара, уз учешће Града од 50 одсто.
 
Поводом завршетка радова и примопредаје на коришћење новог радног простора, у ваљевском Дому здравља је уприличена свечаност којој су присуствовали представници ресорног министарства, свештенства, Града, институција и установа.
 
„Добили смо 711 кавдратних метара корисног простора, а иначе је реконструисано 500 квадрата постојећег простора тако да Дом здравља са капацитетима којима располаже коначно се уобличио као самостална институција и постигао то да све службе које му припадају буду под једним кровом што до сада није био случај и ту првенствено мислим на правну и економску службу“; рекао је овом приликом између осталог директор Дома здравља др Миливоје Симовић.
Заменик градоначелника Станко Терзић подсетио је да је, из истог програма, средином прошле године завршена реконструкција Ургентног центра, пројекат вредан 22,5 милиона динара. Осим тога, завршена је и прва фаза школе у Брђанима у вредности од 57 милиона динара, а пре неки дан су потписани уговори за изградњу треће фазе у вредности од 29 милиона динара. „Оно што је најважније, укупна вредност свих ових радова је око 330 милиона и све раодвеи зводе ваљевске фирме. И то је концепт за који се залагало ово руководство и за који ће се залагати и убудуће уколико остане у овом саставу“, рекао је између осталог Терзић.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић овом приликом говорио је о почетку реализације идеје да се реконструише Дома здравља још из времена док еј био на месту директора тадашње Дирекције за обнову и изградњу Колубарског округа. „Мионички земљотрес је практично уништио хидроизолацију и тада смо дошли на идеју да искористимо средства Дирекције. Све смо почели још 2004. године и најзад је завршено уз велику помоћ Министарства за просторно планирање, рударство и животну средину. Максимално смо искористили овај програм подршке, чак смо прошле године имали и ванредну седницу Скупштине на којој је чак и опозиција гласала за ове пројекте, а сада можемо и да најавимо, 17. априла ћемо отворити наше ново обданиште капацитета за 400 малишана и драго ми је што смо и тај посао привели крају“, рекао је између осталог градоначелник Јаковљевић.
 
Владимир Јовановић, државни секретар у Министарству за заштиту животне средине, рударства и просторног планирања Републике Србије на свечаности у Дому здравља говорио је о пројектима који су реализовани из средстава Програма подршке у Ваљеву.  „Завршетак овог пројекта је један од доказа да смо пре годину дана министар Дулић и његов тим, били у праву када смо кренули ову иницијативу. Она је подразумевала и једну велику светску кризу која се рефлектовала на нашу привреду, а самим тим и на нашу грађевинску индустрију. Сада, када се сумирају резултати те приче, знамо да се 252 пројекта реализује у Србији и да је директно или индиректно на тај начин упослено скоро 50.000 радника. То је доказ великог успеха, а оно што је битно да је све то радила домаћа грађевинска индустрија, 80 одсто материјала кој ије уграђен је домаћи материјал и на тај начин су остварени и ефекти целе ове иницијативе“, оценио је Јовановић.

Leave a Comment