Реконструисана Карађорђева улица

Почетак » Реконструисана Карађорђева улица » Вести » Реконструисана Карађорђева улица

Реконструисана Карађорђева улица у делу од Хајдук Вељкове до Узун Миркове је завршена. Улица је данас свечано отворена, а већ од суботе 13. августа била је у функцији за саобраћај.

Заменик градоначелника Драган Јеремић је данас у обраћању новинарима између осталог истакао да је реконструкција Карађорђеве улице у последњих шест година најбитнији и најзначајнији инфраструктурни пројекат у граду и да заиста представља капитално дело за сам град. „Део Карађорђеве улице у дужини од 150 метара на потезу од Душанове до Радничке улице биће већ наредне године реконструисан. Карађорђева улица у делу од Хајдук Вељкове до Узун Миркове обухватила је реконструкцију пута и тротоара, јавну расвету, замену семафора и замену свих водоводних прикључака за потрошаче. Пројекат је урадио ЦИП а укупна вредност ових радова је 41,3 милиона динара“, рекао је заменик Јеремић.

„Цела саобраћајница је ширине седам метара, постоје две коловозне траке од по 3,5 метра и све је урађено по пројекту и техничким прописима. Битно је да нема застоја у саобраћају, нема заустављања возила и саобраћај функционише без икаквих проблема. Још у фази пројектовања изречено је низ примедби од стране Одељења за урбанизам, тако да су неке примедбе уважене, а неке нису могле да се исправе због подземних инсталација. Било је покушаја да се промени улаз у паркинг како би био под углом од 45 степени, али није било то могуће извести због постојеће инфраструктуре“, истакао је помоћник директора за техничке послове ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Милан Трифуновић.По речима Трифуновића Карађорђева улица је уговорена у вредности од  41.3 милиона динара. Друга фаза обухвата Карађорђеву улицу од Узун Миркове до Нушићеве у дужини од 213 метара, док трећа фаза обухвата део од Нушићеве до Хајдук Вељкове у дужини од 160 метара а Узун Миркова улица реконструисана је у дужини од 140 метара, што значи да је укупно реконструисано 513 метара.

Заменик градоначелника Драган Јеремић се захвалио суграђанима који живе у овом делу Карађорђеве улице и који су скоро цело лето имали проблеме да функционишу до својих станова и кућа, као и власницима кафића и бутика који су пословали у отежаним условима. Нагласио је да је овај посао био неизбежан, а сада је овај простор далеко квалитетнији тако да суграђани који живе и раде овде сада имају далеко квалитетније услове. Захвалио им се на великом стрпљењу које су показали током извођења радова на реконструкцији улице.