Реконструкција Дома здравља

Почетак » Реконструкција Дома здравља » Вести » Реконструкција Дома здравља
Из програма подршке грађевинској индустрији који се финансира из републичког буџета за Ваљево је опредељено 285 милиона динара, а реконструкција Дома здравља, четврти је пројекат који се реализује у оквиру овог програма.
 
Инвестициони радови у Дому здравља који су почели данас, обухватају трећи спрат и поткровље и ту ће се уз проширење, добити преко 700 метара квадратних корисног простора где ће бити смештене правна и економска служба, Управа Дома здравља, конференцијска сала за потребе Едукативног центра, модеран ресторан.
 
„Искористило смо лепо време да продужимо ову грађевинску сезону и велики обим радова тренутно изводимо у граду користећи средства из различитих фондова. Уз средства које опредељујемо из градског буџета, имамо и подршку од ресорних министарстава за реализацију пројеката“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић обилазећи данас радове у Дому здравља са својим сарадницима.
 
 „Око 20 инфраструктурних и других пројеката већ је завршено или се завршава и то је прави доказ да је Ваљево заиста једно велико градилиште. Сви пројекти су од изузетног значаја за све житеље Ваљева у граду, али и у селима, ту пре свега мислим на изградњу обданишта, наставак радова на школи у Брђанима, реконструкцију Ургентног центра,  Пантићеве улице, тргова, локалних путева и друго.  У исто време упошљавамо нашу грађевинску оперативу.  У наредном периоду ћемо се трудити да се настави овај континуитет у области изградње комуналне инфраструктуре, а то је уједно и обавеза сваког руководства“, истакао је овом приликом заменик градоначелника Станко Терзић.
 
Вредност радова на реконструкцији Дома здравља је око 8,7 милиона динара, а извођач је грађевинско предузеће „Кеј“ са подизвођачима. Планирано је да радови буду завршени до краја године.

Leave a Comment