Реконструкција Карађорђеве улице

Почетак » Реконструкција Карађорђеве улице » Вести » Реконструкција Карађорђеве улице
Радови на реконструкцији Карађорђеве улице у делу од раскрснице са Улицом Војводе Мишића до Хајдук Вељкове,  уколико временски услови буду били повољни, почеће у уторак 15. марта. Предвиђена је потпуна реконструкција улице у целом појасу регулације у овом делу у дужини од 720 метара. Пројектом су, поред осталог, предвиђени радови на коловозној конструкцији, паркинзима и тротоарима, на вертикалној и хоризонталној сигнализацији, поплочавање тротоара, ново јавно осветљење, озелењавање, постављање новог мобилијара, као и радови на реконструкцији постојеће инфраструктурне мреже и изградња нове кишне канализације.
 
Реконструисана улица биће безбеднија, паркирање ће бити у нивоу коловоза, поједини фреквентнији пешачки прелази биће подигнути у ниво тротоара који ће бити проширени и поплочани са тракама за слабовиде особе. Главна градска улица добиће модерну сигнализацију и опрему, добро осветљење, унапређен режим саобраћаја.
 
Вредност радова, чији је извођач ГП „Инграп-омни“ је око 89 милиона динара. Реконструкција Карађорђеве финансираће се средствима НИП-а и градског буџета.
 
Због радова који ће почети са обе стране улице истовремено, утврђен је привремени режим саобраћаја у делу Карађорђеве од Хајдук Вељкове до улице Војводе Мишића у периоду од 14. марта до 14. јуна 2011. године. Пролаз возилима у Карађорђевој улици неће бити дозвољен када почну радови на деоници која се реконструише. Проходне ће бити једино најфреквентније раскрснице-са Улицом Вука Караџића и Синђелићевом, без могућности уласка возила у Карађорђеву улицу,  а у термину када се буду изводили радови на овим раскрсницама, за саобраћај ће бити ослобођена једна коловозна трака. Улаз возилима у Карађорђеву улицу док трају радови биће дозвољен само полицији, хитној, ватрогасној служби и возилима за доставу. На свим раскрсницама где се радови буду изводили, из попречних улица неће моћи да се приђе возилом непосредно до Карађорђеве улице, што ће бити прописно обележено.
 
Двосмеран саобраћај биће дозвољен у Улици Владе Даниловића на деоници од Пантићеве до Карађорђеве и делом забрањено паркирање на коловозу због мимоилажења возила.  Градски саобраћај биће измештен и преусмерен из Карађорђеве у Пантићеву улицу. С обзиром на то да реконструкција обухвата и тротоаре, док трају радови, пешацима ће бити на располагању увек једна страна улице.
 
Док траје реконструкција главне градске улице биће постављена привремена нова саобраћајна сигнализација на коју би грађани требало да обрате пажњу. 

Leave a Comment