Реконструкција улазне траке у Ваљево

Почетак » Реконструкција улазне траке у Ваљево » Актуелно » Реконструкција улазне траке у Ваљево

У току је етапна реконструкција Улице Владике Николаја, у дужини од 2500 метара. Вредност реконструкције је 15 милиона динара, а инвеститор је ЈП „Путеви Србије“. Данас је почело асфалтирање дела траке од Бироа до ОШ „Нада Пурић“, а следи детаљна реконструкција две деонице у Попучкама и на Иверку, чиме ће тзв. улазна трака у Ваљево, бити у потпуности сређена. Реконструкција саобраћајне траке подразумева комплетну замену асфалтне подлоге, а не само крпљење рупа, што је велики и значајан посао који се ради уз подршку државе Србије.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је обилазећи радове подсетио да је у последњих годину и по дана асфалтирано скоро 80 километара путева и да се ради  не само на селу, већ и у граду.

„Недавно је реконструисана Ужичка улица са расветом. Град ће идуће године урадити тротоаре у Улици Владике Николаја, а пошто смо добро урадили овај посао у Пантићевој и Душановој улици, стекли смо поверење „Путева Србије“ да смо одговорна и компетентна градска власт, свиђало се то некоме или не, али то је чињеница. Реконструкција Дуплих трака, како Ваљевци зову ову улицу је нешто што је било неопходно, поготово у периоду јесен-зима који наилази“, рекао је градоначелник и најавио наставак  асфлатирања сеоских путева.

„Надамо се да ће нас време послужити. Биће ту села која до сада нису била обухваћена досадашњим радовима. На жалост, нека села ће остати да се раде за идућу годину.  На територији града Ваљева има седам хиљада километара путева, па је апсолутно немогуће урадити све одједном. Трудимо се да приоритети буду испоштовани и да критеријуми шта је неопходно, буду објективни. Мислим да смо до сада сасвим успели у томе и да се на селу доста радило. Нисмо уопште запоставили ни град, а доказ је што радимо најпрометнију улицу у граду, а то су Дупле траке, закључио је градоначелник Ваљева и најавио још реконструкција улица, које финансира Град.