Ревија борилачких вештина

Почетак » Ревија борилачких вештина » Актуелно » Ревија борилачких вештина

Поводом одржавања Ревије борилачких вештина, а у оквиру обележавања Дана града Ваљева, данас је у Малој сали Скупштине града одржана конференција за новинаре.

Хуманитарна ревија борилачких спортова под називом „Борба за живот“ биће одржана у недељу 4. марта, са почетком у 19 часова, у Хали спортова. Организатори ревије су Боксерски клуб „Металац“ и Рвачки клуб „Младост“.

Марко Јовановић тренер Рвачког клуба „Младост“ најавио је предстојећу ревију.

„Ревија борилачких спортова је пре свега хуманитарног карактера у жељи да се помогне опремању Ваљевске болнице. На улазу у Халу спортова биће кутија за хуманитарне донације. Циљ је промовисање наших клубова и здравог начина живота. У недељу 4. марта на програму ће бити боксерски мечеви, рвачке борбе и демонстативни приказ џудоа, аикида и каратеа. Оно што је битно напоменити је то да ће у програму учествовати ваљевска деца јер заиста имамо шта да покажемо. Ово је неки наш покушај да вратимо борилачке спортове на спортску сцену Ваљева и мислим да идемо у добром смеру. Жеља нам је да ова манифестација постане традиционална и искористио бих ову прилику да се захвалим граду Ваљеву на подршци и на томе што су ревију уврстили у програм Дана града Ваљева,“ рекао је Јовановић.

Зарија Андрић тренер Боксерског клуба „Металац“ подсетио је да  је клуб „Металац“ ушао у десету деценију од првог меча који је одржан 1927. и да ова манифестација пропагира спорт, здраве навике и да сви борилачки спортови дају сигурност и самопоуздање. Клуб „Металац“ има одличну сарадњу са „Техничком школом“ у којој се организују промотивни часови бокса.

„Ревија борилачких спортова посвећена је рвању, боксу, аикиду,каратеу и џудоу и замишљена је као манифестација на којој ће се представити борилачки спортови и промоција ове гране спорта у нашем град“ рекао је Радомир Симић, секретар Спортског савеза.

Конференцији су присуствовали и Душко Сопчић тренер Карате клуба „Звезда“ , Југослав Јаневски тренер џудоа и Чедомир Бајкин тренер Карате клуба „014 Ваљево“. Ови клубови ће бити гости на хуманитарној Ревије борилачких вештина и учествоваће у промоцији борилачких спортова.