Резултати акције „Очистимо Ваљево“

Почетак » Резултати акције „Очистимо Ваљево“ » Вести » Резултати акције „Очистимо Ваљево“

У акцији „Очистимо Ваљево“, према коначним подацима са 52 локације на подручју града Ваљева, механизацијом је прикупљено 447 кубних метара разног смећа, а ручно 1556 врећа. У акцији је учествовало 2836 волонтера. Значајан допринос успешној реализацији акције дали су осим ученика основних и средњих школа, запослени у јавним предузећима, установама, предузећима, чланови удружења, али и грађани који су се укључили самоиницијативно или преко месних заједница.
 
Извођење акције не би било могуће без помоћи предузећа “Инграп Омни“, “Метва“ и “Металпром“, која су својом механизацијом уклањала отпад са тешко приступачних дивљих депонија.
Значајан допринос је дало и предузеће “Видрак“ Ваљево, које је уклањало отпад који су учесници акције сакупили и оставили поред градских контејнера у зонама града где постоји организован систем уклањања отпада.
 
Иако је допринос сваког појединог учесника акције значајан, посебно су се истакли грађани укључени преко својих месних заједница који су сакупљали отпад на подручју Пауна и Седлара, као и чланови ЕКОД “Градац“ Ваљево који су уклањали отпад са тешко приступачне локације у засеоку Аничићи, поред реке Градац. 
 
У акцији ове године учествовало је и десет особа са посебним потребама запослених у предузећу “ДЕС“ Ваљево као и тридесеторо деце са сметњама у развоју из специјалног одељења Основне школе “Нада Пурић“.

 

Leave a Comment